W roku szkolnym 2022/2023 w kole kulinarnym prowadzonym przez panią mgr Patrycję Ryl uczestniczy 12 uczniów. Zajęcia odbywają się w środy co dwa tygodnie w wymiarze 2 godzin.
Wychowankowie w trakcie pierwszych zajęć kulinarnych zapoznali się z regulaminem, zasadami bezpieczeństwa i higieny jakie panują w kuchni podczas przygotowywania posiłków. Kolejnym ważnym punktem było przedstawienie im zasad zdrowego żywienia i racjonalnego odżywiania się. Następnie członkowie kółka kulinarnego zapoznali się z programem i tematyką zajęć jaka będzie realizowana podczas zajęć praktycznych w szkolnej kuchni. W trakcie pogadanki na temat przepisów kulinarnych, uczniowie wyrazili chęć wykonania swoich ulubionych potraw. Zapoznali się z ciekawymi metodami przygotowania i dekorowania kanapek oraz sałatek warzywnych. Poznali również ciekawe przepisy, np. jak w łatwy i szybki sposób  przygotować sałatki z owoców i warzyw. Najwięcej przyjemności sprawiała uczniom degustacja oraz wdrażanie własnych pomysłów podczas zajęć. Dodatkową korzyścią oprócz kreatywności było zachęcenie ich do pracy zespołowej, nauka staranności i cierpliwości.